Help, waar is die helm?

Mijn kinderen doen elke ochtend plichtsgetrouw hun mondmasker aan als ze met de fiets naar school gaan. Ze komen onderweg immers politie tegen, en die controleren op het dragen van een masker. Wie er geen op heeft, riskeert een boete.

Ik bewonder hun toewijding. Maar ik zou me zoveel beter voelen moesten mijn zoon en dochter even strikt omgaan met het dragen van hun helm. De jongste doet dat nog flink, voor zolang het duurt. Want vanaf het derde middelbaar zie je ze nog weinig rijden met een helm. Dat is niet cool en oncomfortabel. Daar kan ik hen geen ongelijk in geven. Maar een mondmasker is dat ook niet.

Moest de politie even streng optreden tegen het niet dragen van een helm als het niet dragen van een mondmasker, dan zou je ze allemaal wel snel van gedacht zien veranderen.

Ik moet er echter niet op hopen. Het dragen van een helm is niet verplicht. Zelfs de Fietsersbond staat daar niet achter. Volgens hen gaat een fietser zich gevaarlijker gedragen in het verkeer als hij een helm op heeft.

Hebben die mensen ooit een tiener naar school zien fietsen? Weten die niet dat zo’n kind elke dag even zot en onbezonnen is, dat die evenveel tatert met haar vriendin of stoer doet tegen de vrienden, met of zonder helm? Onze kinderen tasten grenzen af, en dat gaat soms gepaard met een flinke valpartij.

Als dat gebeurt, wat zie je dan het liefst tegen de grond gaan: een mondmasker of een helm?

Just saying.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: