Min acht

Een maand geleden maakte ik mezelf straffe beloftes. Tot nu toe kom ik ze na, al dertig dagen lang. Natuurlijk met de nodige ups & downs, maar wel zeer strikt en zonder zondes. Dat het loont, bewijzen mijn weegschaal en mijn broeken. Er staat al acht kilo minder op de weegschaal en ik heb dringend een nieuwe jeans nodig.

Acht kilo op een maand tijd is veel. Teveel om op lange termijn aan te kunnen houden. Maar een snel resultaat motiveert, en motivatie zorgt voor de moed om er ook na deze fase op te blijven letten. Het dieet dat ik volg is van RainPharma. Het is een soort proteïne dieet maar dan zonder maaltijdvervangers. Ik drink wel een paar shakes per dag, maar die dienen vooral om mijn lichaam van voldoende proteïnen te voorzien. Twee maal per dag eet ik een maaltijd, bestaande uit groenten en eventueel een stuk kip, vlees of vis. Wat verboden is, zijn koolhydraten, dus brood, pasta, rijst, aardappelen en natuurlijk alles van snoep en koek. Ook fruit, light dranken en koffie zijn tijdelijk van het menu geschrapt. Deze eerste fase mag je maximum 12 weken aanhouden, maar zo lang ben ik dat niet van plan. Binnen dit en een maand wil ik overstappen naar fase twee, waarin je terug “normaal” mag eten en zelf moet leren wat wel en wat niet kan om je nieuwe gewicht te behouden.

Ik heb de voorbije maand veel geleerd over mijn voedingspatroon, vooral hoe fout het was. Het verbaast me enorm dat ik al 30 dagen lang geen hoofdpijn of darmkrampen heb, terwijl ik normaal gezien gemakkelijk 3 nurofens per week slik. Ik deed dus wel degelijk iets fout. Ik hoop nu snel een manier te vinden om gewoon en gezond te eten, en toch te kunnen genieten. Omdat ik haar kookboek onlangs heb gekocht, weet ik dat nu een beetje klink als Pascal Naessens. Een fan zou ik mezelf nog niet noemen, maar de paar gerechtjes die ik tot nu heb bereid, vielen reuze mee. Op naar meer en beter!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: